Evenement details:

8:00 pmOude Kerk Barneveld

Concert Rien Donkersloot

Georg Böhm
    Preludium in F (Ouverture)
    Dieterich Buxtehude
    Nimm von uns Herr, du treurer Gott (3 versus)

Preludium in B, BuxWV 154, voltooid door Martien de Vos
    Vater unser im Himmelreich, BWV 682
    Wolfgang Amadeus Mozart
    arr Lennart Moree
    Theme with variations uit, pianoconcerto KV 491
    Felix Mendelssohn Bartholdy
    arr. Christoph Bossert
    Preludium und Fuge in f moll, opus 35
    Rien Donkersloot
    1985*
    Improvisatie

Rien Donkersloot studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten en studeerde hiervoor summa cum laude af.
    Daarnaast studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. Deze studie rondde hij in 2011 cum laude af.
    Hij won diverse prijzen op beiaard- en orgel(improvisatie)concoursen in binnen- en buitenland. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Als beiaardier is hij actief als stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk.
    Verder heeft hij een uitgebreide concertpraktijk op orgel en beiaard met speciale interesse en aandacht voor improvisatie. Voor meer info zie: www.riendonkersloot.nl