Evenement details:

Inleiding en Toccata und Fuge in d-moll, BWV 565
    Uit: Die Kunst der Fuge, BWV 1080

Choral: 'Vor deinen Thron tret' ich hiermit'

(28 juli 1750, sterfdag Johann Sebastian Bach)
    Georg Böhm
    'Vater unser im Himmelreich'

Praeludium in C-dur
    Partita diverse sopra 'Christe der du bist der helle Tag', BWV 766
    Georg Böhm
    'Vater unser im Himmelreich'

Praeludium in C-dur
    Partita diverse sopra 'Christe der du bist der helle Tag', BWV 766
    Georg Friedrich Händel / Samuel de Lange Jr.
    1685-1759 / 1840-1911
    Uit: Konzert in F-dur, Op. 4

Allegro
    Georg Philipp Telemann
    Triosonate in D-dur (Soave -Presto - Andante - Vivace)
    Praeludium und Fuge in f-moll, BWV 534

Gerben Budding is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Daarnaast is hij curator muziek van de Stichting Goudse Sint-Jan.

Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten. Sinds 2018 vormt hij een sopraan-orgelduo met sopraan Nanette Mans.

Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten. Gerben is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek. Niet alleen geeft hij veel aandacht aan moderne Nederlandse orgelmuziek (waaronder de muziek van Daan Manneke), maar ook haalt hij hierbij vergeten Hollands Meesters onder het stof vandaan. In dit kader had hij een wereldprimeur met de eerste integrale cd-opname (9 cd’s) van de orgelwerken van Samuel de Lange jr., een opname die lovend werd ontvangen.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding).

Hij won de eerste prijs op het Internationale orgelconcours ‘Agati-Tronci’ in Pistoia (Italië), de tweede prijs op het Internationaal Schnitgerconcours in Alkmaar, de Litaize-prijs op het Internationaal César Franck Concours in Haarlem en de publieksprijs op het improvisatieconcours in Dudelange (Luxemburg).

Gerben is dirigent van een aantal oratoriumkoren, een symfonieorkest en Vocaal Ensemble Piacevole.

www.gerbenbudding.nl