W.Byrd

The Woods so wilde
F.Poulenc
1899-1963
Suite Francaise (oorspronkelijk voor piano)
Bransle - Pavane -
March - Complainte - Carillon - Sicilienne
 R.Smits (*1956)
*1956
Capriccio, op een oud volksliedje
J.S.Bach
Suite in g (oorspronkelijk voor luit)
Preludio - Fuga - Sarabande - Gigue
Concerto in G
Allegro - Grave - Presto
(bewerking van een Concerto van J.E. von Sachsen Weimar)

Reitze Smits  (1956) studeerde orgel, improvisatie en compositie, muziekwetenschappen en klavecimbel. De interpretatie van barokmuziek en vooral de fascinatie voor de muziek van Bach, bepaalden jarenlang zijn belangstelling. Op internationale concoursen in Brugge, Toulouse en Nijmegen won hij daarmee prijzen. Met zijn barokensemble Concerto Strumentale trad hij op in belangrijke festivals. Als dirigent leidde hij koren en orkesten in o.m. Cantates en de Johannes Passie van Bach. Zijn spel is te zien en te beluisteren op allofbach.com.

Geïnspireerd door zijn werk als orgeldocent aan het Utrechts Conservatorium en het Lemmensinsituut in Leuven (B.), kregen improvisatie en de totale breedte van het orgelrepertoire weer de volle aandacht. Hij speelde concerten in de meeste Europese landen en gaf cursussen in o.m. Toulouse, Haarlem, Brno, Oundle en op Mallorca.

Hij was gedurende lange tijd organist op historische orgels in Breukelen en Zaltbommel.
Op CD-opnames verkent hij de raakvlakken van het repertoire tussen de verschillende toetsinstrumenten. Diverse orgelbewerkingen en eigen composities verschenen in druk.
Van 2000 tot 2017 was hij artistiek leider van “Festival voor de Wind”. Dit festival combineerde het orgel met andere podiumkunsten, waarmee het orgel aan een breed publiek werd gepresenteerd.
In 2010 ontving hij de Sweelinckprijs voor zijn verdiensten voor de orgelcultuur.